Het verjaardagscadeau

Krim Palomnik heeft helaas ook de laatste competitiewedstrijd verloren, ditmaal gingen de pelgrims met 8-3 (5-1) ten onder. Opnieuw speelden we na rust beter dan ervoor. In de tweede helft brak ik door en omspeelde de keeper met een vloeiende beweging, net toen ik wilde scoren werd ik van achteren aangetikt. Nadat de scheidsrechter het leder op de stip had gelegd begonnen twee van mijn ploeggenoten om de bal te smeken. Uiteindelijk heb ik één van de twee als strafschopper aangewezen. De keeper stopte de inzet.

Achteraf gezien was dat maar goed ook, want onze tegenstander moest met 5 doelpunten verschil winnen om zich voor de halve finale van de play offs te plaatsen. Saillant detail was dat aanvoerder Sasja, doelman Denis en ik een wedstrijd deel uitgemaakt hebben van het team van onze opponent. Wegens een overschot aan spelers werd de ploeg in tweeën gesplitst. Na afloop van de wedstrijd bleek dat vader Sergey (de priester), die tevens de aanvoerdersband droeg, jarig was. Al met al hadden de bergwandelaars voor een mooi presentje gezorgd.

Na afloop gingen Sasja en zijn vader in debat over was er in het veld misgegaan was. Op een gegeven moment werd mijn mening gevraagd, ik stelde ik dat we helemaal niet zo slecht gespeeld hadden, maar dat onze tegenstander gewoon beter was. Ze waren jonger, talentvoller, sneller, slimmer, tactisch en technisch beter onderlegd en beschikten over een betere conditie. Het kwam er wat scherper uit dan de bedoeling was, maar eigenlijk was het gewoon zo.

krim-palomnik.ru
Krim palomnok van links naar rechts Reinier, Losja, Sasja, Dennis, Slava en Viktor (Sasja's vader).

Overleg tijdens de rust Sasja, Viktor en Reinier zijn het er niet overeens hoe de achterstand ongedaan kan worden gemaakt.